Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Απόδραση... στη δροσιά της Λίμνης Πλαστήρα

Για μία αξέχαστη απόδραση από το κλείνον άστυ, η Λίμνη Πλαστήρα, 30 χλμ από την Καρδίτσα είναι η ιδανική επιλογή σε κάθε εποχή του χρόνου.


Δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο, η λίμνη σε καλωσορίζει στα ρομαντικά «νερά της» και σε προσκαλεί σε ένα αξέχαστο ταξίδι ηρεμίας και χαλάρωσης...


Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια ονειρική περιοχή, συνώνυμο της γαλήνης και της ατελείωτης φυσικής ομορφιάς. Κάθε εποχή έχει ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό τοπίο να σου προσφέρει απλόχερα, όπως και ατελείωτες ευκαιρίες για απόλαυση και ευεξία.

Πως να πας: Η Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Καρδίτσα 30 χλμ. και μπορείς να την προσεγγίσεις οδικώς. Αν κατευθυνθείς προς τα Καλύβια Πεζούλας, ακολούθησε τις ταμπέλες προς Μορφοβούνι και Κρυονέρι. Αν θέλεις να περάσεις πρώτα από το Φράγμα, νότια της λίμνης, πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες προς Καλλίθηρο, Καστανιά και Μούχα. Να σημειώσουμε πως η Καρδίτσα είναι 325 χλμ. μακριά από την Αθήνα, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια του ΚΤΕΛ (τηλ. 24410 2100)


Τι θα κάνεις: Θα πραγματοποιήσεις το γύρο της λίμνης (περίπου 60 χλμ). Θα γνωρίσεις όμορφα μέρη και οικισμούς όπως το Μουζάκι, το Μορφοβούνι, το χωριό του Διονύσου, τον Μεσενικόλα -με το προσεγμένο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, το... μπαλκόνι της λίμνης, το Νεοχώρι, τα Καλύβια Πεζούλας, τη Νεράϊδα, την Κρυοπηγή και θα δεις το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της περιοχής, το Φράγμα! Στα Καλύβια Πεζούλας, μάλιστα, θα επιδοθείς σε διάφορα σπορ, όπως τοξοβολία, ενώ αν θες, μπορείς να δεις και τη λίμνη από ψηλά με μια βόλτα με ελικόπτερο.
















Πηγή: thessalianews.gr